sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

TÄYDELLINEN VIIKONLOPPU

Minä hiihtelen hankia hiljakseen…
Täydellinen viikonloppu nauttia kevättalven loistavista hangista! Tuli lumikenkäiltyä molempina vapaapäivinä. Saapa nähdä onko tulevana viikonloppuna moiseen nautintoon mahdollisuus, vai onko lumet jo siihen mennessä sulaneet. En ole tehnyt viikonlopun aikana mitään järkevää tai tähdellistä. Enkä oikeastaan muinakaan viikonpäivinä. Tai noh, muutamaan työpuhelimeen tulleeseen tekstiviestiin on tullut reagoitua ja toimittua. Mutta olen halunnut oikein tietoisesti pitäytyä irti kaikesta työhön liittyvästä, opiskelusta. Lauantaina hain tyttären kaupungista ja samalla meillä oli mahdollisuus tehdä yhteinen kauppareissu. Olipa kivaa pitkästä aikaa. Kotimatkalla hän kertoi mukavasta viikonlopustaan, serkkunsa 30-synttäreistä. Ihanaa, että pitävät toisiinsa yhteyttä, vaikka harvoinkin!

Työviikko alkaa maanantaina mukavissa merkeissä, parin päivän koulutuksella. Mutta samalla se tietää kiireitä loppuviikon töissä. Opiskelun ensimmäisen jakson uskon selvittäväni toukokuun istunnossa. Jatko, toinen jakso tuntuukin tahkeammalta, kun en tunne minkäänlaista motivaatiota. Olisi tehtävä projektityönä eräs kehittämistehtävä, jota nyt muutenkin käytännössä toteutetaan. Pitäisi vain saada asiasta alkuote ja uppoutua sen äärelle. Sepä se, kun tietää kuinka se sitten imaisee sisäänsä. Tai sitten päättää vain jättää koko homman. Joskus jonkun vastaavanlaisen tehtävän olen jättänytkin kesken ja siitä luopuminen on tuntunut helpottavalta, hyvältä ja oikealta.

Muutenkin pitää saada tätä työ- ja vapaa-aikaa balanssiin. Siten, että pääsen töistä ajoissa lähtemään, pidän vanhoja lomia pois enkä vapaa-aikana uhraa ajatustakaan työlle. Jotain pitkänajan suunnitelmaa ja kevennystä työelämään pitää myös heti vuoden vaihteen jälkeen keksiä. Tykkään kyllä kovasti tästä nykyisestä työstä ja porukastamme. Stressiäkin on nyt vähempi, kun ei tarvitse työasioita yksinään pähkäillä, hyvä.
kuva täältä

10 kommenttia:

 1. MInä nautin nykyään asioitten kesken jättämisestä. Jos vaikka sudoku alkaa tökkiä, päätän, että saan jättää sen ja heitän menemään. Voi mikä ilo: mun ei tarvitse! Töissäkin jätän joskus jonkun sellaisen asian tekemättä, jonka ennen olisin hoitanut loppuun asti.
  Pienestä sitä (entinen) tunnollinen nainen ilonsa repii...

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa jo otsikko hyvältä, täydellinen sanana saa mielen mukavaksi. Noin se aika on ositettava oikeaan balanssiin.

  VastaaPoista
 3. Katriina; just`itsekin olen alkanut miettiä näin pitkässä juoksussa mukana olleena antaa itselle lupa löysätä ja nauttia muustakin elämästä. Ajettelin tehdä vuoden lopussa jotain muutoksia työajan suhteen. Kotona olen saanutkin jo paljon vapauksia entisenlaisesta huushollaamisesta.

  Pienistä, niin! Kyllä oli viime lauantaina kivaa, kun sai pitkästä aikaa käydä tyttären kanssa yhdessä kauppareissulla.

  VastaaPoista
 4. Arleena; sääennusteen mukaan ei osannut odottaa niin loistavaa säätä viikonlopulle kuin se sitten oli. Kevättalven aurinkopäivät ja kaikki kiireettömyys teki hyvää. Oli suurenmoista, kun ilman yrittämistään tai mitään odotuksia saa nauttia ihanasta valosta ja lämmöstä.

  VastaaPoista
 5. Viikonlopun ilmat olivat kyllä täydelliset ulkoiluun. Mulla tapetinrepimisprojektikin saa odottaa kurjempia ilmoja, ei niin että niitä toivoisin, mutta ehkä niitä vielä tulee ennen kesää;)
  Lauantain vielä kruunasi Kalajoella DaySpassa Kuningatarhoito, johon sain lahjakortin jouluna.

  VastaaPoista
 6. Pioni; Alkanut viikkokin on jatkunut ihanan aurinkoisesti! Minä olen yrittänyt saada miestä talviaikaan tapettihommiin innostumaan. Olen vedonnut juuri siihen, ettei sitä sitten kevään puhjetessa sisällä mitään malteta.

  Ihana lauantai sinulla!

  VastaaPoista
 7. Ihana on hankia hiihdellä!

  Täälläkin on aamuisin saanut nauttia jopa hankiaisista... Pikku hiljaa nietokset vain sulavat.. Tänne länsirannikolle lunta tuli kuitenkin verrattain vähän.

  Ihanaa tulevaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Kati, Koko viikko on ollut ihanaa auringonpaistetta. Nyt vasta alkaa vesilätäkköjä syntyä.

  Ihanaa viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
 9. Hannele; totta, siitä kiitollinen oonkin.

  VastaaPoista