perjantai 24. kesäkuuta 2011

HILJENNYMME JUHANNUKSEEN

Hiljennymme Juhannukseen.
Keväästä alkukesään on riittänyt menemistä ja tapahtumia, varmaan itse kullakin. Juhannuksen kohdalla tapahtuu onneksi taite rauhallisempaan ja (toivon mukaan) kiireettömämpään jaksoon. Tänä Juhannuksena en ole oikein kerinyt mitään täydellistä juhlavarustamista aikaan saada. Kaikki ikkunanaluskukat sentään sain hankituksi ja paikalleen asetetuksi. Muuten ei sitten olekaan yltänyt aikakauslehtien ihaniin juhannustunnelma versioihin. Siitä huolimatta, oikein hyvillä ja syvällisillä mielin taas tätäkin Juhannusta eletään. Kohta sauna lämpiämään ja sitten grilli-illallista laittelemaan. Aamusta alkanut tihkusade näyttää nyt hieman hellittävän ja valoisampaa pukkaa pilvipeitteen läpi.
En saanut tähän juhannuspostaukseeni mitään kunnolla kuvatuksi. Laitan näitä parin viikon takaisia lähimetsän kuvia. Ei mitään kovin hienoa maisemaa, mutta kuitenkin siihen nähden kelpoa kun muistaa mitä on ollut takavuosina ennen harvennuksia. Ja itse nautin kovin käyskennellä tässä kotitiellä parannetun maiseman varrella. Ajan ja pienen puuhastelun kanssa tuosta kehkeytyy varsin varteenotettvaa kauneutta, uskon.


Heijastuksia vedessä
Leppoisaa Juhannuksen aikaa!

12 kommenttia:

 1. Nyt ei saa olla kiirettä, on keskikesä kesän kaunein aika.
  Leppoisaa juhannuksen jatkoa.

  VastaaPoista
 2. Hannele; ja on aivan välttämätöntä välillä löysätä ja olla vain! Nyt siihen on mahdollisuus muutama päivä, ihanaa.

  VastaaPoista
 3. Arleena, ei kiire minnekkään,hyvä näin. Aamu alkaa aurinkoisesti, oikein idyllisen kaunista tuolla ulkosalla. Saunaterassille on mukava mennä. Kiitos, sitä samaa Sinulle

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti juhannuksenne oli oikein ihana, sateisista keleistä huolimatta.

  VastaaPoista
 5. Vehreä koivumetsä kapeine, ruohottuneine hiekkateineen on eräs mielimaisemistani...

  Hyvää keskikesän hetkeä !

  VastaaPoista
 6. Pioni; ainakin lepoa on saanut kyllin, kun on malttanut sisällä loikoilla. Ja ensi viikolla sitten taas hellettä, kiva!

  VastaaPoista
 7. Kati; pidän itsekin tästä kotomaisemastamme. Täällä voi olla kuin herran kukkarossa. Tuolla syvemmällä metsässä on ihanasti saniaisia. Vasta parikymmentä vuotta sitten oikein kunnolla löysin tuon lähimetsän ja ihastuin heti upeisiin saniaosiin.

  Kiitos, samaa Sinulle!

  VastaaPoista
 8. Hiljainen on kylätie, alkoi soimaan kun katselin koivujen reunustamia kesätiekuviasi. =)

  VastaaPoista
 9. Una; ajoittain hiljaista, välillä joku tiellä mönkijällä, mopolla, traktorilla tai hevosella ratsastaen, niin ja tietenkin lenkkeilijät kävellen tai juosten. Tuonne päin itsekin mielelläni suuntaan, kun alkaa kävelylle haluttaa.

  VastaaPoista
 10. No, eikö kommentti mennytkään perille asti, vai tuleeko myöhemmin näkyviin.
  Mutta tulin kuitenkin toivottelöeen sulkle hyviä kesän jatkoja!
  Täällä meillä on ukkosta ilmassa ja kuumuus on ihan sietämätöntä ja sellanen hikinen ilma on.

  VastaaPoista
 11. Harakka; kiitos käymästä! Sinulle myös hyvää kesää! Olin viikonlopun miehen kanssa Helsingissä rilluttelemassa. Yritin siellä vastata kommenttiisi, vaan ei onnistunut.

  Helsingissä oli kyllä aikamoinen helle ja auringonpaiste. Kotiin kun tänään iltapäivällä palattiin niin pohjoisesta tuuli puhalsi koleaan. Vaan nyt iltaa myöten tuuli tyyntynyt ja oikein mukavaa kesäsäätä pitelee.

  VastaaPoista