lauantai 7. toukokuuta 2011

UTOPISTISELTA TUNTUVA UNELMA

Malttamaton kun olen, en voi innoltani olla kertomatta. Nyt sitten se eräs aina utopistiselta tuntunut unelma, joka heräsi jo aivan alku vuosina, kun täällä Järvelän-tilalla aloin asustaa, näyttäisi olevan toteutumassa ja vielä tänä keväänä! Aikoinaan tyttösenä, siirtyessäni city-alueelta tänne metsän keskelle, ihastuin tähän luonnonläheiseen ympäristöön.

Tuo tienvierioja vetosi heti vedenvälkkeellään. Alkukesän vihreyden vallatessa luonnon, näyttäytyy vaatimaton ojanseutu lumoavan kauniina. Keskeltä ojaa, sillalta, voisi näkymä näyttäytyä vielä upeammin. Useana kesänä yritin kehitellä siihen jos jonkinlaista siltaviritelmää pitkistä lankuista, huonolla menestyksellä. Lopulta luovutin. Mutta tänä keväänä aukeni uusi mahdollisuus saada utooppinen unelma todeksi. Naapurissa asustavalle pojallemme rakennettiin autokatosta ja samassa yhteydessä nosturia käytettäessä saatiin heivattua myös siltatukit ojan yli, jippii! Loppukesästä jo varmaan siltatanssit saadaan pidettyä…

14 kommenttia:

 1. Jippii, hyvä sinä, ja unelmasi toteutus!

  VastaaPoista
 2. Harakka; ;) Juuri näin. Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Ihana idea tuo silta puron yli. Siinä on mukava istuskella ja katsella ja kuunnella veden solinaa.

  Ja toinen urakka on jo menoillaan, elosuojan ympäristö kaunistuu sitä mukaa kun kevät etenee.

  Siellä ollaan hyvin tarmokkaita, kevät sen tekee. Sitä haluaa ehostaa ja uusia samoin kuin luontokin touhuaa kasvun suhteen.

  VastaaPoista
 4. Oma kaarisilta ilta-auringossa. Kuinka ihanaa!!

  VastaaPoista
 5. Arleena; Täällä ollaan todella tarmokkaita, kyllä. ; ) Ja pakko ollakin, kun tätä lääniä ja korjailtaviakin kohteita on niin paljon. Keväteuforiako, ken ties? Mutta aivan sopivasti.
  Siltaidea on mahtava! Yritän saada sen kunniallisesti ja ”näyttävästi” läpi.
  Elosuojan ympäristö kaunistui jo pelkästä maankuorinnasta. Mutta jatkossa nurmea ja kukkasia ja muuta kaunistusta.

  VastaaPoista
 6. Mitä niistä tansseista, mutta kaarisilta pitäisi jokaisella olla. Vanha japanilainen uskomus sanoo, että kun kävelet kaarisillan ylitse ajatuksesi puhdistuvat ja mielesi virkistyy. Ilmanko minä siinä ramppaan ja joskus istahdan sillalle jopa uneksumaan.

  Onnea ja menestystä siltahankkeelle!

  (Meilläkin on toinen tontti tuossa vieressä, mutta lapsi haluaa olla itsenäinen, eikä asua samaa pihaa meidän kanssa. Teillä kaikki on toisin! En ole useinkaan noin kuullut - enää.)

  VastaaPoista
 7. Ihanaa, yksi unelma toteutuu:)

  VastaaPoista
 8. Leena; Tuohon kaarisillan merkitykseen ja vaikutukseen uskon kyllä! Ja olen usein kaarisiltakuviasi ihastellut.
  Kun aikoinani, erään alkukesän päivänä, suorastaan lumouduin tuon veden äärellä, heräsi halu saada silta. Muistan ääneen ihastelleeni ja sanoneeni, että jos lotossa voittaisin, niin sillan tekisin ;) Kun ei tule lotattua, ei niihin rahoihin sitten tukeutuminenkaan. Eikä tarvita mitään lottovoittoa tai että olisi edes rahasta kiinni toteuttaa unelmiaan, suurenmoista!
  Kiitos, lopputuloksen toivon minäkin onnistuvan ja sillasta tulevan kauniin.

  Poika osti vaimonsa kanssa edesmenneen mummonsa talon ja siitä sitten naapuruus jatkuu nyt seuraavassa polvessa. Mummo ei halunnut vieraalle myydä. Ja järjestely sopi mainiosti näin. Ja itsenäinsyytensä pystyy hyvin pitämään. Kuusia on kasvamassa tonttien väliin ;)

  VastaaPoista
 9. Pioni; Juu tämä on tosi ihanaa. Tuntuu, että elämä nyt lellii, kun monenlaiset pienemmätkin unelmat ja suunnitelmat ovat lähteneet etenemään.

  VastaaPoista
 10. Ihanaa kun unelmasi toteutuu!

  Hyvää Äitienpäivää!

  VastaaPoista
 11. Susanne; Eikös vain! Unelmiinsa kannnattaa luottaa vaikka toteutuminen veisi kolmenkymmentä vuotta. ;)

  VastaaPoista
 12. Unelmien toteutuminen vie joskus aikaa... Ihanaa, että yksi sellainen toteutuu nyt :)

  VastaaPoista
 13. Kati; Elämä voi yllättää mm mukavien toteutuneiden unelmien muodossa. Otetaan ilolla ja kiitollisena vastaan! :)

  VastaaPoista