lauantai 21. toukokuuta 2011

EI MENNY NIINKÖ SUUNNITELTIHIN

Ei menny niinkö suunniteltihin, mutta siltikki aika hyvin...
Perjantaina oli alun pitäen tarkoitus ajaa aamusta Tampereelle ja kokoontua siskotapaamisen merkeissä. Mutta sitten matkaan lähtöä jouduttiin myöhäistämään ja päädyttiin junakyytiin. Eilisiä suunnitelmia ajatellen, harmittavalta tuntunut muutos koitui hyödyksemme, koska perjantaiaamuna isäni joutui yllättäen sairaalaan ja se meni matkan edelle. Myös se syy, että Saima Harmaja kissamme oli jo muutaman päivän herättänyt huolta nyrryämisellään ja mahanalus pahkuroillaan sai matkahankkeen jäihin. Tytär oli ilahduttavan omatoimisesti jo varannut Saimalle tutkimus- ja leikkausajan. Mutta päivä päivältä siihen tuntui olevan aivan liian pitkä aika. Niinpä perjantaiaamuna soitin ensimmäiselle löytämälleni eläinklinikalle ja sieltä järjestyi välittömästi Saimalle aika. Verikokeet osoittautuivat mallikelpoisiksi, vain pientä tulehdukseen viittaavaa. Heti palpaation (tunnustelun) tehtyään lääkäri arveli vanhan leikkaushaavan ja vatsakalvon repeytyneen ja noiden pehmeiltä tuntuvien ja myötäantavien pakuroiden olevan suolistoa, huh. Onneksi Saima ei vaikuttanut kipeältä. Ja, oi kuinka mallikkaan fiksusti vanha lady tutkimuspöydällä käyttäytyikään, vaikka automatkalla naukui tuskastuneena lukittuun laatikkoon joutuessaan. Muutama tunti meni tutkimuksineen, leikkauksineen ja heräämisineen. Nyt Saima vaikuttaa jo piristyneemmältä ja halusi jopa oma-aloitteisesti ulos. Ruokakin maittaa.

Ja tänään onnistui vielä jopa siskotapaaminenkin! Nuorimmat siskot ”maailmalta” olivat tulleet äidille ja sinne sitten kokoonnuimme kahvittelemaan. Eikä isäni asiatkaan ihan kehnosti kuuluneet olevan, kun oli kahviakin jo kovasti kaivannut.

Töissä monenlaista, mm tiistaina koko päivä aamu varhaisesta täällä.Komeat puitteet.


Jostakin nousi tämä mahtava kappale muistiin. Liittyy erääseen elinikäisestä ystävyydestä kertovaan elokuvaan.
Ja siitä sitten tähän toiseen koskettavaan rauhanjulistukseen.

10 kommenttia:

 1. Joskus tulee mutkia suunnitelmiin. Onneksi kaikki meni parhain päin. Mukava tapa tuo siskojen tapaaminen.
  Pitäisi meidänkin ottaa mallia ja kokoontua joskus kaikki viisi yhdessä.

  VastaaPoista
 2. Arleena; Viisi meitäkin - tyttöä! Mukava tapa ja tärkeä. Äidin ohitusleikkauksen jälkeen aloitimme.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa niin elämänmakuiselta, vaikka huoliakin oli paljon. Niin vaan asiat järjestyivät taas kerran, toivottavasti.

  VastaaPoista
 4. Ei aina mene kaikki niinkuin suunnitellaan, joskus tulee yhtäkkiä jotain ehkä odottamatonta, mikä voi muuttaa koko suunnitelman kokonaan.
  Mutta onneksi saitte asiat kuitenkin sitten hyväksi ja pääsitte siskotapaamiseen...
  Tästä aiheesta tulee mieleeeni, kun keskimmäinen poikani muutti Turkuun, niin mies sai aivoinfraktin päivää ennen muuttoa ja se jäi hänen kohdaltaan sitten tekemättä.
  Poika kuitenkin saatiin muutettua,ystävien avulla. Koska hänen koulunsa alkoi ja elämä hänen kohdallaan piti jatkua.
  Mutta kuin ihmeen lkaupala mieski siittöä sillä kertaa selvisi pienin muutoksin..työ kuitenkin piti jättää ja siirtyä sairaseläkkeelle, eli sitten mun kaveriksini tänne kotiin..
  Tällasta elämä on, se heittelee meitä vähän sinne sun tänne matkamme varrella.

  VastaaPoista
 5. Katriina; Juu, "elämä on" ;) Ilahdutin äsken tytärtä ja poikaa tekstiviestillä, jossa kerroin Saiman suolen toimineen. Tältä osin ja tähän asti järjestynyt, hyvä.

  VastaaPoista
 6. Harakka; olipa liikuttavaa kuultavaa. Elämä voi tuoda odottamattomia asioita eteemme, hyvässä kuin pahassa. Joskus hyvä voi kääntyä pahaksi mutta myös paha hyväksi, lohduttavaa.

  Monesti varmaan vasta jälkikäteen voi, vähän kuin sivusta, itseään ymmärtää; ihmetellen omaa kestävyyttään ja rohkeuttaan erilaisten vaikeiden käänteiden keskellä - tuntea nöyrää kiitollisuutta omasta elämän sankaruudestaan.

  VastaaPoista
 7. no kaikkihan järjestyi, joskus paljon samaan

  VastaaPoista
 8. Hannele; Niinhän ne asiat ja huolet sitten kuitenki yleensä järjestyvät - kuuluu tähän ihmiseloomme ;)

  VastaaPoista
 9. Paljon oli vastoinkäymisiä mutta onneksi kuitenkin asiat järjestyivät.
  Kiva kun Saimakin on piristyneempi!

  Mukava tapa teillä tuo siskotapaaminen. Varmasti äitisikin oli mielissään kun kokoonnuitte hänen luokseen. Ja hyvä kun isällesikin jo kahvi maistuu ja vointi paranee!

  VastaaPoista
 10. Susanne; Vastoinkäymistä ja kiirettä sattui menneelle loppuviikolle. Mutta sitten jälkikäteen huomasi asioiden tärkeisjärjestyksen kannalta kaiken menneenkin oikein.

  Siskotapaamisista on pidetty kiinni. Kiva loppuhuomennus loppuviikolle kaiken kaikkiaan tällä kertaa.

  VastaaPoista