sunnuntai 16. toukokuuta 2010

MAHTAVA VIIKONLOPPU

Olipa mahtava viikonloppu, niin kesäisen helteistä! Vaikka perjantaina viipyi työssä aiottua pitempään ja kampaajallekin sovittu aika klo 19, ehti loppuillasta nauttimaan. Sai sitten vain käyskennellä lämpöisessä illassa kotopihalla, kun mies huolehti grillin äärellä illallista. Mikä ihana lintujen liverrys täytti tienoot, aivan yhtä laulua luonto täynnänsä. Ja sama liverrys sen kun jatkuu.
Viikkosiivouksen yhteydessä vaihdettiin kesämatot viimeinkin.

Kokeilumielessä nappasin tuollaisen roseviinin mukaani, vaikka espanjalaisiin suhtaudun yleensä varauksella. Osoittautui kuitenkin onnistuneeksi valinnaksi, passasi mainiosti grillattujen kalkkunan ja kesäkurpitsan kera. Ja tykkäsin siksikin, kun alkoholipitoisuudeltaan jää yhdeksään prosenttiin. Ja kelpasi se grillaajallekin. Lämpöisessä kesäillassa illallista odotellessa tuli kyllä otettua pari ylimääräistä aperitiivia kuten huvenneen pullon sisällöstä näkee. Tätä roseta kyllä tulen jatkossakin hankkimaan.

8 kommenttia:

 1. Ihanaa kun lämpimät säät hellivät myös meitä hieman pohjoisemmassa asuvia.
  Melkein voisi jo muuttaa ulos:)

  VastaaPoista
 2. Rita, minäkin olin perajntaina kampaajalla. Ja kohta vaihdan kesämatot, sillä tänään aloin pestä vaaleita, kauniita käsinkudottuja mattojani.

  Viikonloppu meni serkun puutarhasuunitelmaa tehdessä ja siellä suppiskeittoa ja grilliherkkuja sekä kuoharia. Kaikki nautittiin ulkona. Minä tuhtien suojakertoimien turvin.

  Nautitaan nyt. Luulen, että bloginikin hidastuu sydänsuvea kohden.

  VastaaPoista
 3. Mainitsemasi rosee on näkynyt usein lehtien arvioissa (tänään viimeksi Gloriassa, sai kolme tähteä), täytyy itsekin kokeilla sitä. Oma suosikki helteiden janojuomaksi on roseen ja Spriten sekoitus.

  VastaaPoista
 4. Pioni;totta, suuremmoista saada näilläkin leveyksillä tällaisesta nauttia! Ulkona tulee oltua ja ikkunat auki nukuttua.

  Leena; hyvinpä olet päiväsi käyttänyt. Nautitaan. Kyllä helle ja kesä yleensäkin blogielämää hiljentää.

  Maarit; hmm, voi olla, että itsekin olen mainoksen nähnyt, kun niin luottavaisesti viinin valitsin. Maini sekoitus janojuomaksi rose ja sprite!

  VastaaPoista
 5. Kyllä näillä helteillä kelpaa ja pitääkin nauttia niistä nyt.
  Kauaa ei kai enää lämpöä enää riitä!

  VastaaPoista
 6. Harakka; näin on, hetkestä on otettava vaari.

  VastaaPoista
 7. Krisse kurkkailemassa ...
  toivotaan helteistä kesäkuuta...

  VastaaPoista
 8. Krisse; saispa kesä palata...

  VastaaPoista