torstai 22. huhtikuuta 2010

UUSIA HAASTEITA

Viimekevään kuva Tampereelta siskon luota...
Vuosi vuodelta pihaa haravoidessa piha tuntuu suurentuneen ja oma työtahti hidastuneen. Samaa, lähes epätoivoiselta tuntuvaa tunnetta, olen aikaisemminkin valitellut. Kevään haravointiurakka tuntuu aluksi aivan ylitsepääsemättömän raskaalta. Mutta toimen alulle saatuaan ja edeten pienin aluein kerrallaan alkaa urakkakin tuntua kevyemmältä ja kokonaisuus valmistua. Urakan kannalta on hyvä laittaa itselleen päivän minimitavoite, haravoitava alue joka on saatava putsatuksi. Tämänpäiväisen tavoitteen aloitin heti aamusella. Maa tuntui yöpakkasen jälkeen vielä kovalta. Lounastauon jälkeen lähdin viimeistelemään urakkaa hyvillä mielin. Loppupäivän lupaan itselleni haravoinnista vapaaksi ja tehdä pihalla mitä tykkään. Luultavasti haravoin kuitenkin lisää…

Viimekevään kuva Tampereelta siskon luota...
Vaan niinpä muuttui ilma illan edetessä kylmemmäksi ja puuskatuuliseksi, että pihatöihin ei tuntenut vetoa, mieluummin jäi sisälle. Lomaviikko on mennyt nopeasti. Maanantain säikähdyksestä selvittyä tuntuu kaikki olevan taas mukavasti oorningissa. Ehkä ajoittaiset vastoinkäymiset ja niistä selviämiset siten syventävät tyytyväisyyden tunnetta…

Sain yllätäin uusia haasteita, koskien työtäni. Pääsiäisen alla ilmaantui esimiestehtävän sijaisuus, johon lupauduin. Vaikka minulla ei ole siihen aikaisempaa kokemusta, päätin tarttua haasteeseen.. Joitakin työnkuvaan kuuluvia tehtäviä olen kyllä vastakin tehnyt ja siten ylläpitänyt valmiuksiani mahdolliseen. Pari vuotta sitten suoritin 60 opintopisteen lähijohtamisen esimiesopinnot. Tuntuu tosi hyvältä vielä 55 vuotiaana voida edetä työssään. Voimia vieneen opiskelun jälkeen tein vuoden puolipäivätyötä. Se elvytti, antoi uutta voimaa ja intoa myös työelämään. Parina viimevuonna työssä on jouduttu lyhyellä ajanjaksolla opettelemaan paljon uusia asioita ja toimintatapoja. Ahdistuksen kautta voittoon! Oppimisen myötä, ahdistuksen helpottaessa alkoi tuntea osaamisen riemua ja työniloa. Tuollainen prosessi vahvistaa, minua ainakin. Enää ei pelkääkään uudenoppimista ja siihen liittyviä mahdollisia epäonnistumisia. Levollisin mielin, taas alusta aloittaen – uutta opettelemaan! Aloitan uudessa tehtävässäni maanantaina.

10 kommenttia:

 1. Sun päivähän on mennyt kuten minun. PAITSI: Lähdimme, kun sain Lumimiehen avuksi, uudestaan pihatöihin ja siirsimme kaksi valtavaa hortensiaa (Mustialan- ja Kuutamohortensiat melkein päikseen, istutimme ydhen uuden ikivihreän ja kartiomaisen, sekä siirsimme Endless Summerin Mongolianvaahterametsään.

  Rita, onnea uudelle alulle tai onnea uusille aluille. Minä aloitan joka vuosi kolme uutta asiaa. En aio sammaloitua, vaan olla virta. Sinä myös!

  VastaaPoista
 2. Siskollasi on juuri sellainen runsas piha, jonka minäkin haluaisin, vaikka en ole ollenkaan pihaihmisiä.

  Onnea urakehityksestä, alalla se ei ole ihan tavallista. Olet varmasti siellä nainen paikallaan!

  VastaaPoista
 3. Leena; aikaansaavaa ahkerointia sinulla. Noista istutuspuuhista päättelisin teillä kevään olevan jo hyvällä mallilla.
  Kiitos vaan. Uusien asioiden opettelu voi olla innostavaa. Henkistä laiskuutta vastaan pitää olla valppaana.

  Katriina; anopin perua siskon piha. Oikein ilolla odotan, kun pääsen kohta taas siskolle vieraisille ja näkemään tuon vihreän pihan.

  Hannele; järki kyllä sanoo niin, mutta mieli muuta;)

  VastaaPoista
 4. Onnea uuteen työtehtävään.
  Kaunis piha siskollasi.

  VastaaPoista
 5. Pioni; kiitos! Vuosien kuluessa kehittynyt piha.

  VastaaPoista
 6. Tällanen piha pitäisikin olla, ja olisi vielä kaunis!

  VastaaPoista
 7. Uusi työsi on jo alkanut. Onnea kaikelle tielle tulevalle. Siehän selvität ne kaikki kunnialla. =)


  *halaus*

  VastaaPoista
 8. Haravoiminen voi olla puuduttavaa hommaa, mutta kun kaikki on valmista saa hyvän mielen.
  Rehevä puutarha siskollasi.
  Ikä ei ole este etenemiselle, luulisin että se on jo nyt etu ja tulevaisuudessa vielä enemmän.
  Kokemusta arvostetaan.

  VastaaPoista
 9. Harakka; kiitos, samoin tunnen!
  Una; että tuntuu hyvältä toivotuksesi! Mie selviän, jes! Halaus.
  Arleena; endorfiineistä - tyydytyksestä varmaan kysymys; haravoinnin jälkeisestä hyvänolon tunteesta. Sisko sai ihanan puutarhan.
  Ikä taitaa olla aika rendikäs juttu!
  Ja tulevaisuudessa vain kasvaa korkoa. ;)

  VastaaPoista