perjantai 3. heinäkuuta 2009

TOIMELIAS PÄIVÄ

Eilen oli toimelias päivä. Kävimme äitini ja tyttäreni kanssa kaupungilla. Äidillä oli röntgenissä käynti. Lonkkansa on vihoitellut jo jonkin aikaa ja sitä on syytä kyllä selvittää. Kuvauksen aikana käväisin tervehtimässä tuttuja työkavereita. Olipa tosi virkistävää nähdä näitä ihania ihmisiä.

Muutaman maton pesimme pesulassa pikaisesti. Onnistuimme saamaan pesukoneen heti käyttöön vaikka liikkeellä oli muitakin samoissa puuhissa olevia. Yksi koneista, juuri matonpesuun tarkoitetuista, oli kolikoilla käyvä. Kiirehdin vaihtamaan seteleitä kolikoiksi lähimarketin kassalta ja niin alkoi matonpesu pyöriä. Tämänkaltainen matonpesu on minulle vielä melko uutta ja ylellistä. ”Ikäni” olen matot pessyt meressä mäntysoopalla. Sekin on ollut toisaalta hyvin hupaisaa ja nautinnollista puuhaa. Siinä sivussa on tullut käytyä uimassakin. Viime vuosina olen pessyt matot meressä isossa paljussa Coral-pesuaineella.

Toisen mattoerän pesun aikana kävimme Vohvelikahvilassa.

Sitten suuntasimme äidin kanssa Katariinaan, lankakauppaan, josta äiti haki täydennystä lankavarastoonsa. Tytär kävi etsimään omaa hajuvettään ja tyytyväisyydekseen myös löysi sitä.

Kuvassa hymyilevä liikkeenomistaja. Aina ystävällinen ja palvelevainen.
Illalla vielä miehen kanssa Vattajalle mökkiä siivoamaan.

Aggregaatin voimalla pölynimurointi, kun ei ole sähköä. Eikä tule/mene vesikään.

On sellaisella metsähallituksen omistuksessa olevalla alueella tämä mökkipahasemme, että kaikenlainen edistyksellinen asuminen ei siellä onnistu. Noh` autolla kyllä perille pääsee. Kymmenen vuotta on nyt oltu tällä häätöuhan alla olevalla rannalla. Sen vuoksi kaikenlainen kunnostaminen on pysähdyksissä ja surullinen rappeutumisen etenee kesä kesältä. Mutta ei sillä kuitenkaan tähän hiekkarannan tenhoon ja kesän nautittavuuteen ole vaikutusta.

4 kommenttia:

 1. Paljon kaikenlaista kivaa touhua on mahtunut päivääsi. Sinullakin näyttää olevan läheiset välit äitiisi ja tyttäreesi. Samoin minulla, olemme paljon tekemisissä keskenämme.
  Ihanalta mökkinne näyttää ja ihanalla paikalla myös. Siellä on varmasti kiva viettää aikaa.

  VastaaPoista
 2. Susanne, kyllä, läheiset välit on näihin rakkaisiin naisiin ja siitä olen onnellisen kiitollinen - tiedät itsekin sen tunteen. Koen äitiyden suurena elämän myönteisyytenä ja voimana.

  Mökki on ollut vuosia hyvä latautumispaikka. Sopivan helppo matkakin kotoa.

  VastaaPoista
 3. Kiva käsityökauppa ja kaikki hyvässä ojennuksessa.
  Herkullinen vohveli, taidanpa paistaa vanhasta kermasta tänään myös täällä kotona. Mustikoita löytyi yllättäen pakastimesta.

  VastaaPoista
 4. Arleena, hyvä vanha kauppa, jossa tavarat ojennuksessa.

  Herkkua syntyy noista aineksista: kermasta, mustikoista yms.

  VastaaPoista