perjantai 8. toukokuuta 2009

YLLÄTYS PALJASTETTUEn jaksanut itseäni enää pidätellä ja oli paljastettava synttäriyllätykseni isännälle. Tiistaiaamuna ennen töihin lähtöä rutistelin häntä lämpimästi , kun oli jotenkin apealla mielellä. Siinä sitten hellyin ja kuin lapselle ikään kerroin mukavasta, kesäkuussa tehtävästä matkasta. Taisi vähän mennä shokkiin. Työnsi pois ja katsoi minua huolissaan, kysyen, mistäs rahat? Ja monenlaista huolta heti tunki; kuka kissoista huolehtii, postit hakee? Niin kuin ei olisi ennenkin hoituneet joka ulkomaanmatkalla ollessamme. Nyt jo alkaa ajatukseen tottua ja netistä yhtä ja toista
matkaan liittyvää tutkii. Euroopassa lomaillessa itseäni ei ole huolettanut huono englanninkielen taitomme, mutta Yhdysvaltoihin saakka mennessä alkoi hirvittää. Sain houkuteltua onneksi pojan vaimoineen matkakumppaniksemme, joten on kielitaitoakin sitten riittämiin.

Vaikka emme ole koskaan Yhdysvalloissa, saatikka New Yorkissa käyneet, on tämä merkinnyt meille aina "elämämme kaupunkia".

Tuntuu uskomattomalta, että joskus sitä itsekin tuolla jossain väen seassa vaeltelee.

8 kommenttia:

 1. Teillä on IHANA matkakohde! En ole käynyt New Yorkissa, mutta olen lukenut siitä niin paljon kaikkea hyvää.
  Minä muuten arvasin että matkakohteesi on New York kun kerroit että teillä on kaukomatka varattuna. Arvaa mistä? No kun laitoit aikaisemmassa postauksessasi kuvan lainaamistasi kirjoista ja siellä oli monta opaskirjaa New Yorkiin:)
  Hyvää viikonloppua ja äitienpäivää sinulle!

  VastaaPoista
 2. Wau, matka tiedossa.
  Hyvää äitienpäivää!

  VastaaPoista
 3. Hyvä valinta. Olemme käyneet kerran New Yorkissa ja se kaupunki imaisi heti. Sen ihmeellinen selittämätön lumovoima joka siellä välittyy jää mieleen ja antaa kaipuun palata taas joskus.
  Tosin olimme Manhattanilla, emme liikkuneet sen laajemmin, mutta viikossa ei olisi enmpää ehtinytkään. Elokuvista tuttuja paikkoja löytyy paljon ym klassikkonähtävyyksiä. Taksilla on paras liikkua ellei jaksa aina kävellä. Taksithan saa lennosta ja niitä on siellä paljon. Keltaisina erottuvat hyvin.

  Mukavaa viikonloppua ja äitienpäivää.

  VastaaPoista
 4. Oih, ihania matkasuunnitelmia! Nykki on ehdottomasti koettava vielä joskus, Yhdysvaltojen muut kohteet eivät kiinnosta niinkään.

  VastaaPoista
 5. New York, takuulla hieno kokemus! Kaupunki tuntuu tutulta vaikken ole koskaan käynytkään, sen verran esillä New York on televisiossa ja kirjallisuudessa! Hieno lahja miehellesi!

  VastaaPoista
 6. On ollut vientiä, toisin sanoen koko tähänastinen viikonloppu ohjelmaa täynnä, että ei ole blogissa kerinnyt kommentteihin vastata. Perjantai venyi työn merkeissä pitkään. Lauantaina keskipäivästä parit juhlat, mieluisat. Ensiksi vahvan veteraanivanhuksen 90-vuotisjuhliin ja sitten sukulaisnaisen maisteriksi valmistujaisjuhliin. Olen kyllä melkoinen juhlaruusa ja tykkään tälläytyä niitä varten. Maanantaista lauantaihin en ehtinyt laihduttaa sitä tarvittavaa viittä kiloa, mutta kaksi kiloa teki jo kummasti hyvää – näkyi jo naamassa.
  Oikein paljon kiitoksia iloitsevista kommenteistanne!

  Hyvin arvattu Susanne! Niinpä, vähän niin kuin vihjeeksi siinä kuvassa tulevista suunnitelmista. Hyvää äitienpäivää sinullekin! Kohtapa jo lennossa tekin.Hyvää lomareissua siis!


  Hyvää äitienpäivää sinullekin Pioni!

  Panin merkille ja taisin kommentoidakin Arleena New Yorkin kuviisi. Siitä reissusta olisi mielenkiintoista kuulla lisää ja kuvia nähdä. Ihan pikkutytöstä saakka, kun kuuli Amerikanjuttuja, lumoutui ja heräsi kaipuu päästä sinne. Täältä Keski-pohjanmaalta ja omalta kylältänikin lähti aikoinaan paljon sinne ihmisiä. Amerikan setiä ja tätejä on monessa suvussa. Äitini edesmenneen tädin kanssa kävin kirjeenvaihtoa aivan aikuiseksi saakka. Manhattan ja Brooklyn olisivat piisanneet minullekin, mutta miesväki on innoissaan jo autonvuokrausta suunnittelemassa, huh. Pojalla vaimonsa kanssa on aina tapana matkoillaan vuokra-autolla kulkea, niin voi sen puoleen huoletta olla. Taxi pitää kyllä kokeilla, aivan jo elämyksen vuoksi, eikä hintakaan hirveä.
  Mukavaa äitienpäivää sinullekin !

  Aivan varmasti menet Maarit sinäkin vielä Nykkiin käymään. Äkkiseltään eivät minuakaan kiinnosta muut Yhdysvaltojen kohteet. Mutta nyt näyttäisi, että lähialueita parina päivänä käydään kurkkimassa, mikäs siinä.

  Joo Maaretta, hieno kokemus, sarjassa elämää suuremmat matkat! Lahja on juuri miehelleni oikea kaupunkikohde. Ja kivaa, kun sattuu olemaan omakin suosikkini. Näin ikänsä maalla asuneena tuntuu ihanalta vastapainoksi nauttia kaupunkilomasta.

  VastaaPoista
 7. Voi, hyvää matkaa minunkin unelmakohteeseeni! Sinne lähtisin ihan lennosta, jos saisin järjestettyä.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Katriina toivotuksista. 14.6. Helsinki-Vantaa - New York, John F Kennedy kentälle lento. Hotellivarauskin jo yhteen paikkaan varattu. On tämä ihanaa odotusta ja motivaatiota saada kroppansa kuosiin.

  VastaaPoista