maanantai 25. toukokuuta 2009

TAMPEREELLA

Tavaksi muodostunut vuosittainen siskojentapaaminen oli tänä vuonna siskoista vanhimman luona Tampereella. Harmi, että tällä kertaa tapahtuma typistyi vain meidän kolmen vanhimman siskon keskeiseksi. Vaasasta ja Pieksämäeltä eivät siskot tällä kertaa päässeetkään työesteen ja hammastulehduksen vuoksi osallistumaan.

Rehevöitynyttä iäkästä puutarhaa, josta sain monenlaisia istukkaita.

Lähdimme systerin kanssa Helatorstaina puolelta päivin ajelemaan Tamperetta kohti. Systeri toimi navigaattorina – kiitettävästi toimikin. Itsestäni tuntui upealta ajaa ensikertaa itsenäisesti niinkin pitkä matka, juhuu! ( aikaisemmin olen autoillut yksikseni vain Vaasaan ja Ouluun). Koko matkan riitti heleätä auringonpaistetta. Tampereelle siskolle päästyämme taivas synkkeni ja alkoi sataa rakeita. Loppuilta venähti puhellessa hyvän viinin vaikutuksesta myöhäälle alkuyöhön. Perjantaiaamu valkeni aurinkoisena ja siitä kehkeytyi mitä mainioin ulkoilupäivä. Jo yhdeksän jälkeen riensimme kaupungille. Siskoni ovat innokkaita kirppareilla kävijöitä ja päivästä muodostuikin todellinen kirpparikierros. Toki Stockmannilla, Sokoksella ja Lasi-Koisossa kävimme sekä pari kertaa kahvittelemassa siellä ja täällä. Herkuttelijan paikkoja molemmat!

Kahvila Runo...

Herkuttelua ihanalla suklaakakulla...
Tarkoitus oli käydä syömässä kaupungilla, mutta kuuden jälkeen alkoi väsymys painaa ja päätimme palata kotiin ja illastaa siellä. Virkistävien ”iltapäivänokosten” jälkeen oli taas kuin uudesti luotu. Ahkera shoppailupäivä vaati kuitenkin veronsa ja myöhäisen saunomisen jälkeen olimme edellistä iltaa varhemmin kypsiä vetäytymään koisimaan. Lauantaiaamulla taas liikkeelle. Kävimme lähellä olevalla Linkosuon leipomossa ostamassa viemisiä kotiin. Sitten jatkoimme Kangasalan kirpputorihalliin, kuinkas muuten. Ja lopuksi vielä viereiseen Prismaan täydentämään viikonlopun ruokavarastoja. Ennen pitkää kotimatkaa nautimme vielä siskon valmistamaa siskonmakkarakeittoa, jälkiruokana kahvit kera systerin juustokakkua. Kotimatkakin sujui jouhevasti ja turvallisesti. Olimme kotona jo hyvissä ajoin ennen iltauutisia.


Systerin ostossaalis...

Omat kirpputorilöytöni...

8 kommenttia:

 1. Monta siskoa teitä, kivat tapaamiset, mielenkiintoinen puutarha.

  VastaaPoista
 2. Ihania tuollaiset siskosten tapaamiset:)
  Minulla ei ole kuin yksi veli niin voin vain haaveilla tuollaisesta.
  Kaikkea kivaa olette ehtineet tehdä, kuulosti tosi kivalta. Harmi kun kaikki siskosi eivät voineet olla mukana.

  VastaaPoista
 3. Tampereela on muutaman kerran tullut käytyä. Yövytty Ilveksessä, Lapinniemessä pari kertaa toisella kertaa jopa viikko, Tammer-hotellissa.
  Joten koluttu on myös Särkänniemi.
  Linkosuon leipä on meillä suosituinta, varsinkin ruispyörylät ja rievä.

  Mukavalta kuulosti reissusi.

  VastaaPoista
 4. Hannele, juu siskojen keskeiset tapaamiset ovat mukavia. Vasta näin aikuisiällä olemme tällaisen tavan kehittäneet. Puutarha on siskoni anoppinsa aikaansaamaa. Viime vuodet jäänyt lähes luonnontilaan. Nyt sisko vähitellen harventelee.

  Susanne, meillä taas ei ole yhtään veljeä. Ensi vuonna on kyllä kaikkien päästävä yht`aikaa. Kyllä nämä kokoontumiset ovat olleet mitä ihanampia meille.

  Arleena, Tampere on hieman oudompi itselleni,kun aina on suunnistettu pääkaupunkiin. Hyviä teatteriesityksiä Tampereellakin on usein, mutta kausi taisi olla jo päättymässä eikä muutenkaan kulttuuria nyt keretty. Linkosuon tuliaisista mies tykkäsi; ruisreikäleivästä ja kovastaleivästä.

  VastaaPoista
 5. Voi, teillä on varmaan ollut mukava päivä..minulla mennyt välit sisaren kanssa niin ei muta kun jutellaan jos nähdään siinä kaikki...minua se kovasti surettaa mutta ei aina käy niinkuin toivoisi.
  Nauti siitä että sinulla on sisaruksia..

  VastaaPoista
 6. Oli teillä varmaan kiva päivä Tampereella.
  Olitte vaikka missä, ja kirpparilla, ne on mun mielipaikkojani.
  Sulla on täällä sivuillasi paljon kaikkea kivaa katseltavaa ja luettavaa. Pitää tulla uudelleen ajan kanssa.

  VastaaPoista
 7. Anteeksi, kun en ole huomannut ja jäänyt vastaamatta.

  Krisse, sisarsuhteet olisi tärkeitä. Harmi, jos menee välit. Ystävyyssuhteet on erilaisia kuin sisarusten väliset.

  Harakka, kiva kun kävit. Kirpparit on vähän niin kuin "mummun vintti". Sieltä tuntui aina löytyvän ehtymättömästi kaikenlaisia "aarteita".

  VastaaPoista
 8. On siinä puutarhassa paljon kasvillisuutta, kuin viidakko konsanaan :)

  VastaaPoista