torstai 19. maaliskuuta 2009

MÖKÖTYSTÄ

Pari-kolme päivää mennyt mökötellessä. Varmaan tarpeellista, koska nyt tuntee taas ilon ja tekemisenhalun palautuneen. Itselläni olisi into tehdä ja saada kotona paikkoja kunnostetuksi. Mies sitä vastoin edustaa maltillisempaa suuntaa, eikä ole valmis odotetulla tavalla, heti, suunnitelmiini yhtymään saatikka ryhtymään. Muutaman päivän mököttämistä sitten taholtani… Tai ei tätä nyt aivan kevyeksi mököttämiseksi voi kutsua, paremminkin tätä voi pitää eräänlaisena voimattomuuden ja väsymyksen aaltona, joka peittää alleen kaiken innostuksen ja luovuuden.

Mutta niin kuin aina monta kertaa aikaisemminkin, alkaa tunnelista ajanoloon valoa näkyä ja löytyä pulmaan ratkaisu – niin nytkin. Löysin kirjastosta aivan upeita sisustuskirjoja joista sain uutta intoa ja voimaa. Ja onneksi meillä miehen kanssa on yhteneväinen maku kodin sisustuksessa – kumpikin voi tuntea olevansa omassa kodissaan.

2008

2006


Haaveena jotain tuolta näyttävää...pelkistettyä. Pihapiirimme ulkorakennuksessa on kämppäksi kutsuttu huone. Talven kylmimpään aikaan siellä voi olla melko viileää. Sitä voidaan kyllä lämmittää pienellä Porin Matilla ja sähköpatterilla. Nyt siellä säilytetään sekalaista tavaraa; lasketteluvarusteista miehen soittovälineisiin.


Siitä olisi mahdollista saada ikkunoita ja ulko-ovia vaihtamalla/lisäämällä sekä lattiaa ja seiniä uudistamalla varmasti viihtyisä lisä-olo- ja harrastushuone.


Pihallamme on myös ikivanha leikkimökki. Ensimmäiseksi se on aikoinaan toiminut maakellarihuonena, myöhemmin jonkinlaisena varastona ja viimeksi lapsillamme leikkimökkinä. Viimeiset vuodet siellä on pidetty sekailaista varastoa. Haaveilen mökin koko takaseinälle vanhoista isoista tai ikivanhoista ruutuikkunoista (elosuojastamme löytyy kyllä) tehtyä ikkunaa. Takaseinä jää tavallaan piiloon ja mökin julkisivu säilyisi ennallaan.

Ison ikkunan äärellä on mukaavaa istuskella auringon paistaessa, suojassa viileältä kevättuulelta. Ja kuinka mainio taimienkasvatuspaikka se olisikaan...sitten kun sitä opettelisin.

Vanhan talomme päädyssä on kaksi vinttikammaria, lapsille aikoinaan tehtyjä - nyt tyhjillään. Tapetit ovat vaalean väriset, mutta katto ja ovet tuttua suomalaista aitoa mäntyväriä. Kammarien katon maalauksesta on aloitettava ja sitten tapetoitava. Hihoja vain heiluttamaan!


Raasteelta sain tunnustuksen. Nöyrä kiitos. Tahdon antaa edelleen kiitokseksi Krisselle, jonka kannustavat kommentit rohkaisivat koko tähän blogiharrastukseen ryhtymistäni.
Krisseltä sain tämän tunnustuksen. Kiitos. Annan tämän edelleen kiitokseksi Raasteelle, koskettavista kirjoituksistaan ja rakentavista kommenteistaan.

8 kommenttia:

 1. Mullakin haaveissa leikkimökin uusiminen. Haluaisin etuosan vanhoista ikkunoista ja sisustaisin sen vaaleilla sävyillä kivaksi kesähuoneeksi.

  VastaaPoista
 2. Just samaa Pioni täälläkin. Näitä projekteja tahtoo nyt olla liian kanssa, että aivan alko ahdistaa. Mutta päätin nyt vain keskittyä yhteen asiaan kerrallaan. Postauksessa jäi kertomatta, että vanha kakluuni pitää myös uusia. Lähi-, naapurikunnasta hain maalipurkin jo huomiselle valmiiksi.

  VastaaPoista
 3. Pioni vielä. Kunhan katolta tippunut lumi on sulanut, niin pääsee elosuojaan. Siellä on vanhoja 3 ruutuisia ikkunoita - aina sen verran, että yhteen leikkimökkiin riittää jos haluat.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa työrupeamaa edessä. Mikäs sen mukavampaa kuin saada aikaan vanhoissa tiloissa uutta ja kaunista

  VastaaPoista
 5. Näinpä Arleena, kunhan nämä tarvittavat suunnitelmatkin, "synnytystuskat" on läpi käyty. Parhaimmillaan kokee ihanaa tekemisen riemua.

  VastaaPoista
 6. Kurkistappas blogiini kohta, siellä on jotain sinulle..

  VastaaPoista
 7. - Krisse, kiitos ilahduttavasta tunnustuksesta!
  - Hallatar, kiitos voimasäteistä! * *
  *

  VastaaPoista